Zwangerschapsmassage

Bent u zwanger of kent u iemand die zwanger is dan mag u vanaf 12 weken zwangerschap heerlijk komen genieten van een massage deze massage geeft u klachten verlichting bij verschillende zwangerschapskwaaltjes denk aan vocht vasthouden in uw benen/voeten, onderrug klachten, maar bovenal werkt het heerlijk ontspannend. 

                                                                                                                            60 min. € 55,-

Shantala Babymassage 

Shantala Babymassage komt oorspronkelijk uit India. De Franse arts Leboyer (gynaecoloog en verloskundige) schreef een boek over babymassage en is daarvoor afgereisd naar een sloppenwijk in Calcutta (India). Daar ontmoette Leboyer Shantala die toen haar baby zoon aan het masseren was. De Fransman was zo onder de indruk van de massage die Shantala haar zoon gaf dat hij vroeg of hij een filmopname mocht maken. Weer terug in Frankrijk introduceerde Leboyer de babymassage wereldwijd en gaf deze babymassage de naam Shantala als eerbetoon aan de vrouw uit de sloppenwijk in Calcutta


Waarom geeft je een babymassage?

Je leert als ouder/verzorger op een ontspannen manier aandacht voor je kindje te hebben. De baby voelt zich geborgen en ontspannen Daarnaast is het juist goed voor de gezondheid en ontwikkeling van je baby. De massage heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van de hersenen, lichaamsgroei, ademhaling, immuunsysteem. De zintuigen van je baby worden geactiveerd. Tijdens het masseren komt er ook meer serotonine ( ook wel het gelukshormoon) vrij en de hoeveelheid cortisol (het hormoon dat met stress in verband gebracht wordt) daalt. Het resultaat daarvan is dat de hartslag daalt en de ademhaling rustiger wordt, hierdoor gaat uw baby beter slapen en minder huilen of is minder onrustig. Ook worden de darmen van uw kleine gestimuleerd tijdens de massage, dit verminderdt darmkrampjes.


Wanneer geef je een Shantala babymassage?

Tussen 6 weken en kruipleeftijd van een baby. Deze tijdsaanduiding is zodat je eerst aan de nieuwe gezinssituatie kan wennen en het is tot de kruipleeftijd anders wordt het ‘ vangen’ voordat je gaat masseren


Verschillende massagemogelijkheden bij salon de OntspanneRIE?

Salon de OntspanneRIE biedt meerdere mogelijkheden om zelf babymassage te leren geven aan uw baby. Dit gebeurt door 3 tot 5 bijeenkomsten. Dit kan zowel thuis of in groepsverband bij salon de OntspanneRIE. Er wordt tijdens de bijeenkomsten van ongeveer 1 tot 1,5 uur rekening gehouden met evt. voeden (pauze), u wordt ontvangen met koffie en thee. En er wordt gewerkt in kleine groepen van 2 tot 4 deelnemers. Er worden tijdens de bijeenkomsten ook thema’s besproken zoals tiltechnieken, lichaamstaal, darmkrampje en huilgedrag van baby’s. Dit kan eventueel ook op de groep aangepast worden. Wilt u een eenmalige babymassage cadeau geven kan dit ook. Dan is het een eenmalige massage aan huis bij de baby. 

Aanmelden voor babymassage?

Hoe kan ik mezelf aanmelden voor de babymassage? Dit doe je door bovenaan het aanmeldformulier in te vullen. U krijgt dan via uw mail een bevestiging. Mocht u vragen hebben kunt u mailen naar info@salondeontspannerie.nl of telefonisch contact opnemen met Annet van de Riet 06-12317052.

Tarieven

Babymassage cursus:
• 3 bijeenkomsten van 1 tot 1,5 uur
• Shantala Babymassage
• Bespreking van thema’s zoals tiltechnieken, lichaamstaal, darmkrampjes, huilen

• Kosten: € 135,- inclusief informatiemapje, olie, koffie/thee

 

EENMALIGE BABYMASSAGE THUIS OF IN DE SALON DOOR MASSEUSE
Wilt u uw baby extra verwennen gewoon thuis is dit ook mogelijk door een eenmalige behandeling van ongeveer een uur. Deze wordt gegeven door een gediplomeerde masseuse aan huis en kost €50 (bij u aan huis wordt er €2,50 extra in rekening gebracht voor het vervoer tot 10 km daarna € 5,- extra)

 

 

U mag zich opgeven via onderstaande button en u krijgt binnen 3 a 4 werkdagen de data´s door die beschikbaar zijn om de babymassage te volgen. Dit gaat geheel in overleg met u als ouder.